Totalbevakning av svensk och internationell sport - Eurosport
Följ Eurosport på FacebookGet all the latest sports news directly on your wall 
På Eurosport Player
 Cykel-VMTitta nu 
 Shanghai MastersTitta nu 
Just nu på Eurosport
  • 07:30 Fotboll
    Fotboll: Bundesliga, Tyskland
 
 
 
Fotboll - Europa League

Alm om dubbelutmaningen: "Vi tänker på schemat"

NEAPEL. AIK går på dubbeljakt. Europa League ikväll och SM-guld på söndag. Då måste Andreas Alm planera noga. "Hela tränarteamet tänker på schemat", säger han till eurosport.se.

 
Alm om dubbelutmaningen - Fotboll - Europa LeagueScanpix
 

Svenska lag brukar inte dubbelarbeta särskilt lyckosamt. AIK är nästa lag att försöka. Laget är i allra högsta grad med i kampen om SM-guld. I dagsläget skiljer det två poäng upp till serieledande Elfsborg som man har kvar att möta hemma på Råsunda. AIK har även kvar att möta BK Häcken (på bortaplan) samt Malmö FF hemma i sista matchen. Man har alltså avgörandet om guldet i egna händer. Samtidigt ska man försöka klara av ett stenhårt matchande som även innehåller flera resor. I går kom laget till Neapel där man spelar mot Napoli i första omgången av gruppspelet i Europa League.

AIK:s tränare Andreas Alm har slagit fast att AIK går "all in" i båda tävlingarna och att han inte tänker prioritera någon av utmaningarna först. Men han erkänner att han måste planera för söndagens match när han tar ut laget till kvällens drabbning.

- Vi tänker på, hela tränarteamet tänker på schemat. Vi vet vilka matcher som ligger. Det är klart att vi inte är så naiva att vi bara blundar och tittar på den här matchen. Vi förbereder oss redan nu och har samlat in allt material vi behöver om kommande motståndare. Så är det. Men det är den här matchen vi packar upp nu. Jag har sagt det. Man kan vara klok, men om man ska försöka bara vara smart är det lätt att man blir för smart och då går det åt helvete.

21 SPELARE REDO FÖR STARTELVAN

En fördel han har är den breda truppen. I stort sett alla spelare är friska och det betyder att det finns många olika alternativ.

- Vi har en träning kvar om 15 minuter. Det är inget lag uttaget, det är ingen trupp uttagen. Vi har 22 spelare där en har lite för ont i knäet, Alexander Milosevic, för att spela imorgon. Annars är det 21 stycken som är redo för startelvan, sa han på onsdagens presskonferens.

En spelare som är tillgänglig numera är Daniel Majstorovic. Den rutinerade mittbacken gjorde allsvensk comeback i helgen när det var derby mot Djurgården och såväl det tidigare trasiga knäet som kroppen klarade av det.

- Förvånansvärt bra tycker jag, med tanke på att man inte har spelat en match på sju månader så kändes kroppen riktigt, riktigt bra. Det är klart att det fanns en viss stelhet, men det är inget konstigt. Inför imorgon (läs: idag) så känner jag mig bara förväntansfull. Det är de här matcherna vi vill spela och det kommer bara att bli kul.

Nu kan han komma att spela och även han fick svara på frågan om hur AIK prioriterar nu när det är både en jakt på SM-guld och Europa League som väntar under den intensiva hösten.

- Just nu har vi sikte på guld så det är klart att det är en prioritet. Samtidigt har vi kvalificerat oss in i Europa League här nu och måste se möjligheten där. Alla lag som är med i den här gruppen har en möjlighet att kunna gå vidare. Så det är klart att vi prioriterar båda.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 
Kommentera artikeln
 
0 kommentarer
Publicera
 

You are logged in as administrator

  • Your publications will be displayed as such
  • You can delete abusive comments
  • Your abuse report will banish immediatly the user
     
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil