Totalbevakning av svensk och internationell sport - Eurosport
Följ Eurosport på FacebookGet all the latest sports news directly on your wall 
På Eurosport Player
 Olympiska SpelenTitta nu 
 US OpenTitta nu 
Just nu på Eurosport
 •  14:58 Artistisk Gymnastik
  Artistisk Gymnastik: Sommar-OS
 •  14:30 Cykel
  Cykel: Eneco Tour
 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Moro klar för AIK: "Har en energismittande uppsyn"

AIK fortsätter att värva afrikanska talanger Nu är man överens med 19-årige ghananske mittfältare Ibrahim Moro. "Vi har letat efter en spelartyp som ger oss offensivare egenskaper att välja mellan på mittfältet", säger tränaren Andreas Alm.

 
AIK värvar ghanan - Fotboll - AllsvenskanImago
 

I mitten av 2000-talet var det Derek Boateng som styrde och ställde på AIK:s centrala mittfält. Nu kan det vara dags för näste ghanan. AIK meddelar idag att man är överens med den ghananska Premier League-klubben New Edubiase United FC om en övergång för mittfältaren Ibrahim Moro. Man har skrivit ett kontrakt som gäller till och med 2015 och nu är det bara ett arbetstillstånd som saknas innan Moro är spelklar.

- Jag kommer till en stor klubb där kraven är höga och det passar min egen ambition. Att en spelare som Derek Boateng fick sitt stora genombrott i AIK är inspirerande och jag ska göra allt för att göra laget och supportrarna stolta över mig, säger Moro i ett pressmeddelande.

- Moro är en bolltrygg, central mittfältsspelare som är duktig på styra intensiteten och rytmen i anfallsspelet. Han täcker stora ytor av planen i sitt försvarsspel med sin löpkapacitet och har en energismittande uppsyn, säger AIK:s scoutingansvarige Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Ibrahim Moro har spelat i samtliga ungdomslandslag i Ghana och är nu bofast i såväl U20- som U23-landslaget.

- Moro har, trots sin ringa ålder, en stor seniorerfarenhet från Ghanas Premier League där han varit ordinarie de två senaste säsongerna, det gör att profilen på Moro är något annorlunda än de spelare som vi tagit direkt ifrån Afrika tidigare. Samtidigt håller vi oss till strategin om att ha en stor del spelare med hög potential i truppen, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson.

Inför säsongen talades det mycket om AIK:s brist på offensiv kreativitet på det centrala mittfältet.

- Vi har letat efter en spelartyp som ger oss offensivare egenskaper att välja mellan på mittfältet, jag ser fram mot att jobba med utvecklingen av Moro, säger AIK:s chefstränare Andreas Alm.

eurosport.se

 
Kommentera artikeln
 
0 kommentarer
Publicera
 

You are logged in as administrator

 • Your publications will be displayed as such
 • You can delete abusive comments
 • Your abuse report will banish immediatly the user
   
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil