Grafik  annonsutrymme
Måndag 7 juli,
Startsidan

Ickeredaktionell meny

Grafik  annonsutrymme

Redaktionell meny

NYHETER
SPORTEN
KULTUR/NÖJE
OPINION
FAMILJE
MITT I MÅNADEN
AFFÄRSLIV
BARN&SKOLA
BÖRSEN
BLOGGAR
KRÖNIKOR
BILDSPEL
MER...

Undermeny

Brassebloggen
ÖS-elvan 2008
Avspark 2008
La Manga 2008
La Manga-blogg
Lasse Johanssons blogg
Sporttabeller
Kommentarer Kommentarer (0) »
Kommentera Kommentera »

Sportkrönika

Linus Wikell

Bild

SPORTEN 

Första tappade poängen hemma. Ändå känns det som en hel del går Kalmar FF:s väg just nu.

Inte bara med tanke på den sena kvitteringen, utan även med tanke på hur det hela gick till. Självklart skulle det blivit avblåst för hands på David Elm. Men domaren missade det och det är bara för KFF att tacka och ta emot. Att sedan kvitteringen skipade rättvisa sett till hur matchen såg ut är en helt annan sak.

Sen skulle i och för sig KFF kunnat få in även ett segermål. Abiola Dauda sköt strax utanför, flera spelare fick chanser efter kalabaliken i 93:e minuten och så den där hörnan. Fjärdedomaren visade att det skulle vara minst tre minuters tillägg - något som huvuddomare Håkan Jonasson blankt struntade i. Istället blåste han av mitt under en KFF-hörna INNAN klockan nått 93 minuter! Märkligt, minst sagt.

Halmstads BK har det här året inte haft "tur" när det gäller slutminuterna. Man har vid fyra tillfällen fått mål emot sig i 90:e minuten eller senare. Utöver den här matchen mot Kalmar förlorade man hemma mot Malmö FF och borta mot AIK på sena mål (mot AIK var det dessutom en omedveten styrning som ställde målvakten?). Även i cupen har det hänt, då kvitterade Elfsborg på övertid och vann sedermera på straffar.

KFF däremot har inte tappat några poäng i slutminuterna överhuvudtaget i årets allsvenska. Däremot har man en gång tidigare tagit med sig fler poäng genom ett sent mål. Mot Hammarby hemma den 20 april gjorde årets skyttekung Patrik Ingelsten matchens enda mål i den 92 minuten och fixade därmed en trepoängare.

Skillnaden mellan de båda småstadslagen i tabellen idag är 12 poäng - KFF har 29 mot HBK:s 17. Om alla sena mål inte hade fallit under säsongen hade det istället handlat om fem - 26 KFF-poäng mot 21 för HBK. Detta säger rätt mycket om hur viktigt det är att inte släppa koncentrationen under matchen. För det handlar naturligtvis inte bara om flyt eller oflyt. Det handlar lika mycket om att hålla fullt fokus i drygt 90 minuter - något som Kalmar FF blivit betydligt bättre på de senaste åren, medan det är något Halmstads BK måste fortsätta jobba med.

Resultaten igår gick också KFF:s väg. AIK tappade poäng hemma mot Gais och är därmed fortsatt fyra efter. Malmö tappade poäng mot Sundsvall och Trelleborg kvitterade på övertid mot Djurgården. Jag inser att halva serien ännu inte är spelad, men det gäller ändå för lag som Djurgården, IFK Göteborg och Malmö FF att vakna om de ska hänga med i täten. Största hotet just nu verkar vara Elfsborg. Vinner de mot Gefle på onsdag så är de bara en poäng efter.

David Elm hade inför den här säsongen gjort ett mål i allsvenskan på 21 matcher (åtta från start). Nu har han gjort fem mål i årets allsvenska, varav fyra i de tre senaste matcherna (må vara att det senaste inte var det mest medvetna mål en fotbollsspelare har gjort). Det märks att självförtroendet har gått uppåt som en raket hos äldste broder Elm - han känns närmast oersättlig i dagens KFF. Det ska bli spännande att se hans fortsatta utveckling.

Som jag skrev redan under träningslägret i La Manga tidigare i år så kan Daniel Sobralense bli något riktigt stort. Teknisk, oberäknelig, kvick och med en känslig högerfot. Den som såg hans förarbete till KFF:s kvittering kan knappast göra annat än hålla med.

För övrigt undrar jag hur länge den fantastiske brassen Cesar Santin stannar i Kalmar FF. Han hade inte en av sina bästa dagar i KFF-tröjan i lördags - ändå hade han ett skott i ribban och ett par chanser till som oroade framåt. Cesar är den här säsongen på väg att bli näst bäste KFF-målskytt någonsin i allsvenska sammanhang - han är uppe i sammanlagt 28 mål och ligger femma på det. Närmast framför finns Peter Karlsson och Jan-Åke Lundberg på 29 och Benno Magnusson på 31. Han har dock långt upp till den absoluta toppen - Johny Erlandsson ståtar med 61 fullträffar...

Kommentarer Kommentarer (0) »
Kommentera Kommentera »
Förhandstippade IK Hakarpspojkarna var med i tätstriden från början till slut. Mattias Karlsson sprang den sista sträckan och med två minuter till godo på OK Orion kunde hela laget följa med honom över mållinjen. foto: jakob florell

Hakarpspojkarna vann

Nybro bästa lokala lag i klassiska Tjoget - slutade på sjunde plats

SPORTEN 

Alsjömåla

Klockan 09.40 på söndagsmorgonen korsade Mattias Karlsson mållinjen vilket betydde att IK Hakarpspojkarna vann 2008 års upplaga av den klassiska orienteringstävlingen Tjoget. Det var tionde gången under Tjogets 33-åriga historia som Husqvarnaklubben stod som slutsegrare.

Albert Bunjaki (övre raden, längst till vänster) var i helgen på besök i Kalmar tillsammans med en delegation från Kosovo, bland annat med sex aktiva kvinnliga fotbollsspelare. Här är de på plats hos IFKKalmar på Gröndal. foto: Linus wikell

Kosovobesök i Kalmar

Gamle KFF-ledaren Bunjaki jobbar för att utveckla fotbollen i Kosovo

SPORTEN 

Kalmar

På lördagen var gamle andretränaren i KFF, Albert Bunjaki, på besök i Kalmar. Med sig hade en grupp fotbollsspelande tjejer från Kosovo.

David Elm jublar efter kvitteringsmålet, ett mål som blev mycket omdiskuterat. foto: Karl Nilsson

David Elms hand och häl räddade en poäng

SPORTEN 

Kalmar

Efter sex raka hemmasegrar i Allsvenskan blev det på lördagen oavgjort för Kalmar FF mot Halmstad. Men det var nära förlust - kvitteringen kom i 90:e minuten.

Sportkrönika

Linus Wikell

Bild

SPORTEN 

Första tappade poängen hemma. Ändå känns det som en hel del går Kalmar FF:s väg just nu.

Lokus

Lokala annonser från hela landet

 
Grafik  Läs även
Till Nyheterna >>
Grafik  Sök i webbsidan
Spela sudoku
Grafik bloggista

Brassebloggen

Ric och utflykt 

[2008-07-07 11:04]

Fotboll & Politik

Mitt i en... 

[2008-07-06 21:28]

Edinas regnbågsdramatik

My summerstyle is di bom digi bom digi bom 

[2008-07-06 14:19]

Grafik  annonsutrymme

Kontaktinformation

Ansvarig utgivare: Ulf Carlsson
Webbansvarig: Hans Hedenmalm

Östra Småland och Nyheterna
Telefon: 0480- 613 00
City: 0480-510 86
Besökadress: Amerikavägen 1, Box 612, 391 26 Kalmar

Vid utebliven tidning