Startsidan FANTV Annons:E-post: 
Lösenord: 
Besökare: 6996 | Inloggade: 232 | Medlemmar: 109260 | Lag: 2271 SvenskaFans.com NorskeFans.com Klubbrum | Bli medlem | Logga in
START SVERIGE ENGLAND ITALIEN SPANIEN EUROPA VÄRLDEN EM2008 HOCKEY NHL BANDY INNEBANDY GRUSPLAN FANTV
Arenavädret ScoreCenter LiveScore Tabeller TV-matcher Quiz Shopen Speltips Partybets bet365

 ALLSVENSKAN

  AIK
  Djurgården
  Elfsborg
  GAIS
  Gefle
  Göteborg
  Halmstad
  Hammarby
  Helsingborg
  Kalmar
  Ljungskile
  Malmö
  Norrköping
  Sundsvall
  Trelleborg
  Örebro

 SUPERETTAN

  Assyriska
  Brommapojkarna
  Degerfors
  Enköping
  Falkenberg
  Häcken
  Jönköpings Södra
  Landskrona
  Mjällby
  Qviding
  Sirius
  Väsby
  Åtvidaberg
  Ängelholm
  Örgryte

 DIVISION 1

  Arameiska
  Carlstad U
  Falu FK
  Forward
  Husqvarna
  Sylvia
  Syrianska FC
  Umeå FC
  Valsta Syrianska
  Västra Frölunda
  Öster

 ÖVRIGA

  Landslaget
  SvenskaFans

4-4-2

Norrköping-AIK

Norrköpings Idrottspark  2008-05-08 19:45

4-4-2
27 N. Bakiu
10 V. Rönneklev
21 T. Magnusson
8 K. Arvhage
5 M. Roth
14 D. Bamberg
7 M. Blomberg
25 M. Burkhardt
22 F. Magro
19 I. Khalili
24 K. Amuneke
 
 
 


27

10

21

8

5

14

7

25

22

19

24

10

26

19

5

30

23

14

3

4

2

1
1 D. Örlund
2 P. Karlsson
4 N. Johansson
3 P. Karlsson
14 K. Pavey
23 M. Rubarth
30 D. Johnson
5 J. Ortiz
19 J. Anchén
26 D. Mendes
10 I. Óbolo
 
 
 

Inför Norrköping-AIK: "Bortapremiär"

Det är två skadedrabbade lag som drabbar samman på Parken i Norrköping. Men medan AIK kämpar om topplaceringar slåss Idrottsföreningen Kamraternas Peking-avdelning i första hand för att nå kvalplatsen. För AIK:s supportrar är matchen nästan att betrakta som bortapremiär.

Mer läsning:
» Läs mer om AIK
» Tabeller och statistik
» Målservice LIVE


AIK och Norrköping har faktiskt ett par gemensamma nämnare den här säsongen. Båda har haft mycket skador och båda lagen har gjort sex mål. Ungefär där upphör likheterna. För medan AIK:s försvar förvisso har fått utstå en del kritik så har man hållit nollan i fem av nio matcher. I fyra av dessa har man också lyckats peta in ett mål och stoltserar därför med 15 poäng. En poängskörd det tog 12 matcher att uppnå 2007 då vi nådde 16 poäng efter att Ivan Obolo gjort debut mot Trelleborg. Sju insläppta är bäst i Allsvenskan efter Elfsborgs tre.

IFK Norrköping har som sagt också gjort sex mål, men varje gång man har gjort mål så har antingen motståndarna kvitterat (Trelleborg) eller redan gjort fler mål (Djurgården, Halmstad, Malmö). Mot Helsingborg på bortaplan lyckades man faktiskt både ta ledningen och sedan kvittera i den 90 minuten. Då var det gamle AIK-spelaren Kristoffer Arvhage som var poängräddare. Men någon seger har ”Snoka” inte inkasserat ännu. Man står på fyra poäng och det handlar enbart om oavgjorda matcher.

Ständigt dessa skador
Matchen mot Halmstad var smått surrealistisk. Rikard Norling kunde inte göra en enda taktisk omdisponering av egen fri vilja med hjälp av bytena, för alla tre gick åt för att ta ut skadade spelare. Ändå så kunde AIK när Bojan Djordjic kom in ta tag i taktpinnen ordentligt i matchen och skapade sedan chanser hela vägen fram till slutsignalen även om Djordjic fick kliva av han också. Dessutom fick Markus Jonsson ont i ljumsken och Gabriel Özkan visade att hans kropp kanske inte håller för spel på elitnivå.

Men nånting hände också i slutet på matchen. AIK förtjänade visserligen tre poäng, men sättet man tog dem på var slumpartat. AIK fick ett skitmål. Jag kan inte minnas senaste gången vi fick ett riktigt skitmål som blev så avgörande för en match. För första gången på ett bra tag fick man känna genuin glädje över ett mål, istället för den lättnad som ofta infinner sig. Vi är AIK, vi får ju liksom inte skitmål i sista minuten.

I viss media kan man något nedlåtande läsa om hur segerrusiga AIK:arna var efter matchen, att man minsann var nära att förlora matchen och borde fråga sig varför. Men den här gången förstår jag inte eftersnacket. Ibland spelar man bra och får en eller noll poäng, ibland är det dåligt spel och tre poäng. Mot Halmstad kombinerades de två till bra spel och tre poäng. Gott så.

Målvaktsbyte igen?
Det mesta av snacket handlade annars om Nicklas Bergh som gjorde allsvensk debut mot Halmstad och faktiskt lyckades hålla nollan. Bergh sattes dock aldrig på några svårare prov och det enda farliga avslutet gästerna hade gick i ribbans överkant. Bergh utstrålade annars osäkerhet och ägde inte alls straffområdet på samma sätt som Daniel Örlund gör i vanliga fall. Jag tror att meningen med att ge Bergh chansen var att spetsa till Örlund som kanske känt sig för säker på sin plats i startelvan den senaste tiden.

Till matchen mot Norrköping kommer Rikard Norling än en gång att tvingas möblera om på mittfältet efter att tre yttrar gått sönder. Jorge Anchén har de senaste dagarna ryktats vara på väg från klubben då han inte fått tillräckligt med speltid. Men det är ju knappast på grund av konkurrenssituationen utan snarare de skador han ådragit sig. Om uruguayanen är frisk spelar han från start till höger på mittfältet med Kenny Pavey bakom sig på backplats på Idrottsparkens naturgräs.

Hur Norling löser vänsterkanten är en annan fråga. Mats Rubarth hade i vanliga fall varit given men har varit sjuk och skadade sig lätt mot IFK Malmö i cupen. Lösningen kan vara som mot Halmstad att Daniel Tjernström spelar på kanten för att behålla passningsskickligheten centralt. Ortiz täckte upp ytor mycket bättre mot Halmstad än tidigare och har blivit bättre ju längre säsongen gått. Det viktiga är att inte förpassa Johnson ut på högerkanten som mot Gefle då hela AIK:s spel blir lidande. 

Publikfest – tack vare AIK
IFK Norrköping kommer som sagt till matchen utan en enda seger hittills i Allsvenskan och återfinns på jumboplats. Mycket förvånande med tanke på lagets fina säsong i Superettan i fjol. Även här hittar vi ett gäng skador och helt klart att de missar matchen är Magnus Samuelsson, Eirik Dybendal, Gardar Gunnlaugsson och Andreas Haglund. Dessutom är lagkaptenen Mikael Blomberg samt anfallarna Daniel Bamberg och Marcin Burkhardt tveksamma till spel. För Norrköping är det tunga pjäser.

Norrköping har sedan återkomsten bara haft över 10 000 åskådare en gång, i premiären mot Djurgården. Bortaresebojkotten är tillfälligt hävd och det här blir lite som en bortapremiär för många AIK:are och vi kommer att kunna räknas i flera tusen. Det är näst sista chansen att se AIK spela seriefotboll på nästan två månader. Ta den.

Annars sänds matchen direkt i TV4 Sport, avspark 19.45.


Skriv ut denna artikel Tipsa någon om denna artikel

YOUSSEF BENNANI
2008-05-08 09:40:00 
HUR SLUTAR MATCHEN?

1

X

2


Antal röster: 407

Annons:


Senaste artiklarna om AIK

Skön seger i Norrköping

2008-05-08  22:45 - Anders Nettelbladt  
AIK tog sin tredje raka allsvenska seger då IFK Norrköping besegrades med 2-1 (0-0) på Idrottsparken. AIK var klart bättre i 75 minuter och vann rättvist. Äntligen två AIK-mål i en och samma match! »


Spelarbetyg Norrköping - AIK 1-2

2008-05-08  21:59 - Christopher Kviborg 
Oerhört skön seger på Idrottsparken i Norrköping för Gnaget som spelade ut hemmalaget i 75 minuter. »


Inför Norrköping-AIK: "Bortapremiär"

2008-05-08  09:40 - Youssef Bennani 
Det är två skadedrabbade lag som drabbar samman på Parken i Norrköping. Men medan AIK kämpar om topplaceringar slåss Idrottsföreningen Kamraternas Peking-avdelning i första hand för att nå kvalplatsen. För AIK:s supportrar är matchen nästan att betrakta som bortapremiär. »


Minus i kassan för AIK

2008-05-07  20:03 - Youssef Bennani 
AIK Fotboll AB gick back 4,7 miljoner kronor under årets tre första månader. Det är en förbättring jämfört med motsvarande period 2007 då siffran var -6,5 miljoner. Som förklaring anges dyrare årskort men också att en allsvensk hemmamatch spelades under perioden. »


Är ni blinda eller?

2008-05-07  14:35 - Carl Tersman Toll 
Den här texten handlar om min smärta och irritation över medias rapportering kring AIK i allmänhet och senaste matchen i synnerhet. “Vi hade bästa chansen” och ”vi förtjänade en poäng” sade Jan Andersson. Eh? Var vi på samma match eller? »


Krönika: Äntligen studsar bollen vår väg

2008-05-06  16:15 - Petter Hållén 
Knappast snyggt, men ack så viktigt, så fruktansvärt viktigt. Paveys styrda skott väger tungt. Det här var exakt vad vi behövde. Äntligen studsar bollen vår väg. »


Nisse Johansson var nöjd med s...

2008-05-06  10:02 - FANTV 
Nisse Johansson var nöjd med segern och sin mittbackskollega »


Kenny Pavey segerskytt i slutminuten

2008-05-06  01:05 - Niclas Pettersson 
14051 åskådare fick på måndagskvällen se AIK vinna matchen i Allsvenskan mot Halmstad med 1-0 (0-0) hemma på Råsunda. Kenny Pavey sköt in segerbollen via en halmstadsförsvarare i slutminuten. - Det var en skön seger och verkligen välkommet med ett skitmål, sade AIK-tränaren Rikard Norling efter matchen. »


Rikard Norling om segern: Dett...

2008-05-06  00:41 - FANTV 
Rikard Norling om segern: Detta var förbannat skönt! »


Betygen efter Halmstad

2008-05-06  00:19 - Oscar Lindgren 
AIK gör en bra match men ingen glänser. En stark laginsats från de bakre leden som inte släpper till många chanser. Halmstads nick i första samt skottet efter hörnan på övertid var riktigt farliga, annars såg det stabilt ut. Framåt skapades det en hel del men som vanligt den här säsongen är det si sådär med avsluten. »


Kenny Pavey lyrisk efter seger...

2008-05-06  00:12 - FANTV 
Kenny Pavey lyrisk efter segern mot Halmstad! »


Krönika: Halmstad hemma ska bara vara tre poäng

2008-05-05  12:00 - Peter Eriksson 
Efter åtta dagar utan allsvensk match, är det återigen dags för AIK att springa ut på Råsundas matta då gästande Halmstad tas emot. Båda lagen kommer närmast från matcher i Svenska cupen, där dessutom båda lagen avancerat till nästa omgång då Halmstad vann mot Luleå (1-2) och AIK slog IFK Malmö (0-2). »


Inför AIK - Halmstad

2008-05-04  21:00 - Anders Nettelbladt  
AIK tar emot Halmstad på Råsunda på måndagskvällen. Två lag med tolv inspelade poäng som båda behöver en vinst för att haka på lagen längre upp i tabellen. Rikard Norling har angenäma problem gällande laguttagningen. »


AIK-Landskrona i Gävle

2008-05-01  23:19 - Youssef Bennani 
När kommande omgång av Svenska cupen lottades stod det klart att AIK tar sig an Superettans ledarlag Landskrona BoIS i en match som spelas i Gävle. »


AIK-alliansen informerar om bojkotten

2008-05-01  23:10 - AIK-Alliansen och BajenGruppen  
AIK-Alliansen kommer att tillfälligt häva sin bortaresebojkott inför matchen mot Norrköping i och med att man har visat prov på god vilja och kommer att stå för kostnaderna för hela arrangemanget. »


Svenska Cupen: Säker AIK-seger i Malmö

2008-05-01  20:30 - Andreas Könberg 
Regnet som hållit malmöborna sällskap hela förmiddagen slutade i tid till matchen och de 700 på plats (varav uppskattningsvis hälften var gnagare) fick se AIK vinna säkert över IFK Malmö. Planen var i ett förvånansvärt okej skick även om den naturligtvis var fuktig och det gynnade AIK som var bättre än motståndet på allt. »


Mot ett svartgult Råsunda

2008-04-30  23:15 - AIK-alliansen 
Måndagen den 5 maj spelar vi hemma mot Halmstad på Råsunda. Då är det dags för ett gigantiskt flagg- och halsdukshav och en nyinspelning av Å Vi e AIK »


AIK:s naprapat om skadeläget i...

2008-04-30  15:17 - FANTV 
AIK:s naprapat om skadeläget i truppen. »


Markus Jonsson om att vara ska...

2008-04-30  14:55 - FANTV 
Markus Jonsson om att vara skadefri och det intensiva matchandet »


Rikard Norling är nöjd med hur...

2008-04-30  14:38 - FANTV 
Rikard Norling är nöjd med hur det ser ut i truppen men håller med om att spelet kan bli bättre. »


AIK-alliansen förtydligar om bojkotten

2008-04-29  09:30 - AIK-Alliansen  
Eftersom det, trots bojkott, fanns ganska många AIK:are på Strömvallen igår vill vi förtydliga anledningarna till bortaresebojkotten. Vi vill även förklara de konsekvenser vi avser att bojkotten skall ha både för AIK och andra klubbar. »


Rikard Norling var oerhört lät...

2008-04-29  00:22 - FANTV 
Rikard Norling var oerhört lättad och mycket belåten »


Spelarbetyg efter grissegern

2008-04-27  21:32 - Youssef Bennani 
Här kommer spelarbetyg och omdömen efter AIK:s hårt förtjänade tre poäng i Gävle. Ivan Obolo överlägset bäste spelare. »


Knapp AIK-seger på Strömvallen

2008-04-27  21:02 - Youssef Bennani 
AIK besegrade Gefle med 1-0 efter ett tidigt mål av Ivan Obolo. AIK gjorde en bra första halvlek men tappade allt i andra och får vara väldigt nöjda med tre poäng. »


Inför Gefle - AIK

2008-04-27  10:40 - Anders Nettelbladt  
Ett AIK i stort poängbehov möter formsvaga Gefle i Allsvenskans åttonde omgång . AIK har två raka kryssmatcher på Strömvallen och behöver bryta den trenden för att knapra in poäng på täten. »


Fantomerna på Råsunda

2008-04-26  18:55 - Özgür Kurtoglu 
Det finns inget sportevenemang i Sverige som kan jämföra sig med Slaget om Stockholm; derbynas derby mellan Allmänna Idrottsklubben och Djurgårdens Idrottsförening, det så kallade tvillingderbyt, håller hög internationell klass i inramning samt atmosfär och är helt i en klass för sig inom svensk sport. Årets hittills högsta publiksiffra och bästa match visade bitvis hur AIKs rätta ansikte ser ut i en tillställning som befäste Stockholms position som Sveriges utan tvekan bästa fotbollsstad. »


Fansens röst efter derbyt: "Ka...

2008-04-25  12:56 - FANTV 
Fansens röst efter derbyt: "Kan man ge Pavey en åtta?" »


Rikard Norling nöjd med insats...

2008-04-25  10:08 - FANTV 
Rikard Norling nöjd med insatsen, hyllar Örlund och Per Karlsson »


AIK tappade poäng i derbyt

2008-04-25  08:10 - Youssef Bennani 
AIK ledde derbyt på Råsunda men Djurgården kvitterade sent på straff och Daniel Örlund räddade poäng åt Gnaget med en fantomräddning. Det blev 1-1 i en match AIK skulle ha avgjort i första halvlek. »


Daniel Mendes om målet: - Jag ...

2008-04-25  01:54 - FANTV 
Daniel Mendes om målet: - Jag är ju anfallare vanligtvis »


Startsidan FANTV
Ljungskile Nytt speldatum mot Norrby!!!
16:10
Landslaget U21: Stor fyrnationsturnering
15:40
Degerfors Ett obesegrat brukslag besöker Valla
12:00
Norrköping Spelarbetyg Kamraterna - AIK
11:50
Västra Frölunda Dags för första bortasegern?
11:45

Annonser:
Tradera.com

 Fyra anfallare är på plats

AIK Spelarbetyg Norrköping - AIK 1-2
21:59 (Läst 5632 gånger)
Barcelona Officiellt: Rijkaard får gå, Guardiola tar över
20:55 (Läst 4125 gånger)
AIK Skön seger i Norrköping
22:45 (Läst 3730 gånger)
Arsenal Dagens Arsenal 8 Maj 2008
20:00 (Läst 2957 gånger)
Bolton Silly Season - Gomis mer sugen på spel i Serie A
10:45 (Läst 2846 gånger)
Malmö Malmö
(523 inlägg senaste dygnet)
Hammarby Hammarby
(367 inlägg senaste dygnet)
Leksand Leksand
(202 inlägg senaste dygnet)
Arsenal Arsenal
(185 inlägg senaste dygnet)
Djurgården Djurgården
(185 inlägg senaste dygnet)
Milan KWACKARNA
(3474 inlägg)
Hammarby GubbUltras
(3089 inlägg)
Hammarby (sugg)
(449 inlägg)
Shrewsbury Lower Leagues Of England
(196 inlägg)
Inter campioni de Milano
(125 inlägg)
AlbinoLeffe Inför AlbinoLeffe - Lecce: Nu eller aldrig
16:30 (Läst 10 gånger)
HV71 Silly Season 2008: Angell klar för HV
16:25 (Läst 5259 gånger)
West Ham Månadens West Ham Supporter maj 2008
16:12 (Läst 49 gånger)
Ljungskile Nytt speldatum mot Norrby!!!
16:10 (Läst 468 gånger)
Hudik Björkberg Silly Season 08/09 (9/5)
16:00 (Läst 1277 gånger)
Las Palmas Inför Éibar - UD Las Palmas
15:55 (Läst 23 gånger)
Landslaget U21: Stor fyrnationsturnering
15:40 (Läst 184 gånger)
Atlético Enrique Cerezo: "Nästa säsong utmanar vi Real Madrid om titeln"
15:36 (Läst 81 gånger)
Porto SENASTE NYTT: Bytesaffären bekräftad!(Uppdaterat!)
15:14 (Läst 1607 gånger)
Chelsea Joe Cole årets spelare
15:08 (Läst 505 gånger)
Besökare just nu: 6996 | Inloggade: 232
SvenskaFans Centralredaktion
Annonser:


STARTSIDAN        |       OM SVENSKAFANS.COM        |       CENTRALREDAKTIONEN        |       ANNONS & MARKNAD        

  ©  SvenskaFans.com

Sidan använder cookies

info@svenskafans.com