FOTBOLL / ALLSVENSKAN

Jessica Gow / SCANPIX /scanpix
FOTBOLL
|
2008-05-05, kl. 22:49

Pavey frälste AIK

Matchen mellan AIK och Halmstad på Råsunda såg ut att sluta oavgjort - då klev Kenny Pavey fram och avgjorde för hemmalaget.


AIK - Halmstad 1-0 (0-0)

 

1-0 Kenny Pavey (89)

 

Varningar: Anel Raskaj (Halmstad), Jorge Ortíz (AIK)

 

Publik: 14 051

 

Inget av lagen har startat årets allsvenska alldeles övertygande och i kvällens möte stod viktiga poäng på spel. Vinnaren skulle kunna haka på topptåget, medan förloraren skulle ha tio poäng upp till ledande Kalmar.

 

AIK hoppade på tåget - men det satt långt inne. Länge såg det ut att bli en oavgjord historia på Råsundas gräsmatta. Matchens enda mål föll först i den 89:e matchminuten.

 

Engelsmannen Kenny Pavey snodde åt sig bollen efter en löpduell med Halmstadsbacken Tommy Jönsson och slängde iväg ett skott. Bollen träffade Peter Larsson och studsade in i mål. Ett väldigt turligt mål, men ett väldigt skönt sådant för målfrustrerade AIK-are.

 

Och det var hemmalaget som hade det mesta och det bästa av spelet - som så ofta på Råsunda. Men Halmstad spelade tätt och tufft och satte press på AIK när man kunde. Man hade även en giftig chans när Sebastian Johansson på nära håll nickade över mål.

 

AIK hade tvingats till två tidiga byten: skadedrabbade Gabriel Özkan och Markus Jonsson fick båda lämna planen redan efter drygt 20 spelade minuter.

 

I andra halvlek tvingades man till ytterligare ett byte, när insatte Bojan Djordjic gick sönder. Bytet innebar den tredje AIK-rockaden för kvällen.

 

Tre nya poäng för AIK, som nu hänger på i toppen. Man är visserligen hela sju poäng efter Kalmar, men bara två efter tvåan Djurgården. Men tre nya skador oroar. Det återstår att se hur skadade Jonsson, Djordjic och Özkan är.

 

AIK möter Norrköping borta på torsdag och Halmstad Ljungskile hemma.

 

Magnus Sjöberg


KOMMENTARER (1)

  • Postad av: KS, 23:00, 5 May 2008
    Skööööööön vinst, grymt på norra. Nästa match om skadorna är kvar så bör dom spela så här: Bergh(var felfri idag) Pavey-Nisse-Arne-Karlsson Khari-Ortiz-Dulee-Tjerna Ivan Obolo-Valdemarin(mendes och burgic funkar inte)
    Anmäl

SKRIV EN KOMMENTAR

Besvara

Skriv in svaret på frågan, exempelvis för 1+1, skriver du in 2.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.

Mer information om formateringsmöjligheter


ALLSVENSKAN
Jessica Gow / SCANPIX /scanpix
ADAM IHSE / SCANPIX / /scanpix
Måns Langhjelm / SCANPIX / /scanpix
BJÖRN LARSSON ROSVALL /scanpix
Jessica Gow /scanpix
BJÖRN LINDGREN /scanpix
Claudio Bresciani /scanpix
Ralf Bergman /scanpix
Jonas Ekströmer /scanpix
Conny Sillén / SCANPIX /scanpix
Paul Madej / SCANPIX /scanpix