Aftonbladet
Årets Dagstidning digitala medier
Startsidan / Sportbladet

”Vi har större vana vid de stora matcherna”

GÖTEBORG. Tillbaka i guldstriden har AIK en plan för hur man tar sig hela vägen.

– Först seger mot Syrianska sedan har vi större vana vid de stora matcherna än Häcken och Malmö, säger Andreas Alm.

– Nu kommer det bli stor press på Häcken, säger ­Nebojsa Novakovic.

MED I JAKTEN IGEN Efter en tung 1–0-seger borta mot IFK Göteborg är AIK med i guldracet igen. Nu ser stockholmarna fram emot upplösningen – där man säger sig ha flera fördelar. ”Det kommer bli mycket press på Häcken”, säger Nebojsa Novakovic.   MED I JAKTEN IGEN Efter en tung 1–0-seger borta mot IFK Göteborg är AIK med i guldracet igen. Nu ser stockholmarna fram emot upplösningen – där man säger sig ha flera fördelar. ”Det kommer bli mycket press på Häcken”, säger Nebojsa Novakovic.

Segern, 1–0 borta mot IFK Göteborg, imponerade.

– Vi är med i guldstriden och ni såg varför. Det var en strålande insats, säger Andreas Alm.

För trots fjärdeplatsen, tre poäng efter ledande Häcken, ser AIK-ledningen vägen mot ett SM-guld. I vägen ligger delvis en Europa Leaguematch mot PSV Eindhoven på torsdag.

– Det är viktigt att hitta rätt balans. Vilka ska spela mot PSV, vilka ska vila inför Syrianska? säger assisterande tränaren Nebojsa Novakovic.

MFF i sista omgången

– Det är en gammal tanke att spelarna inte kan spela var tredje dag. Det är mycket mentalt. Malmö behöver kanske en psykolog. I AIK är det vi tränare som tar det med spelarna. Min bästa tid som spelare var när vi spelade tätt, säger Novakovic och fortsätter:

– Först måste vi ta Syrianska, vi har haft problem med de lite sämre lagen i år. Tar vi den blir det en jättematch i Göteborg igen. Det kommer bli mycket mer press på Häcken då.

Har Häcken blivit testade ordentligt i allsvenskan?

– Ja, på Råsunda. Då vann vi med 3–1. Det finns stora möjligheter mot Häcken om man är duktig på att ställa om. De har många spelare på väg framåt.

Sedan väntar Malmö FF i sista omgången hemma.

– Sista matchen på Råsunda. Det kommer bli en fest oavsett. Förhoppningsvis gäller den något också, Europaplats eller guld. Det handlar bara om att vinna mot Rikard. Det är inte så svårt på Råsunda, mot bra motstånd, säger Novakovic.

”Etta, tvåa, etta”

Enda hotet mot ett AIK-guld skulle i så fall vara Elfsborg.

– De har det bästa spelprogrammet. Men vi får se hur de reagerar på förlusten mot Norrköping. Senaste matchen påverkar alltid mest, säger Andreas Alm.

– Det är först nu man kan börja räkna på guldstriden. Nu kan man börja kryssa själv.

Hur tippar du då för AIK?

– Etta, tvåa, etta, säger AIK-tränaren.

Vad innebär det i slutändan?

– Vi vill ut i Europa igen. Vi kan sluta femma om det går åt helvete. Det är ingen skillnad på om vi ska ta guld eller sluta trea, vi måste vinna matcherna.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
Om Aftonbladet

Aftonbladet TV

Schulman show: Avsnitt 9, säsong 7