Besökare: 11880 | Inloggade: 134 | Antal medlemmar: 119778
  Medlem

  Kom ihåg mig

  Måndag Morgon: En titt på avslutningen - Så går det

  De må vara landslagsuppehåll, men snart är det i gång igen och vi tar väl oss en liten titt på de fyra återstående omgångarna.

  DELA MED DIG
  Dela med twitter Dela med facebook Dela med pusha Skriv ut    Hjälp?

  SNABBLÄNKAR
  Lagsida för Malmö FF
  Diskutera
  Spelschema för Malmö FF
  Tabell för Allsvenskan

  Lund. Det finns de som på allvar sitter och är nervösa inför matchen på tisdag. En match mellan det svenska landslagets och Tysklands dito. Jag kommer säkert att sätta mig framför TVn och se matchen, men i vanlig ordning kommer jag egentligen bara bry mig om hur de forna MFF-arna spelar.

  Mest kommer jag förmodligen att hålla ögonen på U21 och heja på Pontus, Miiko, Jille och Thern. Jag hoppas att de vinner och når slutspelet, men ännu mer hoppas jag att de mår bra efter matchen och är taggade inför avslutningen. Och vilken avslutning det blir sen!

  Jag har inte riktigt kunnat hålla mig i från att blicka framåt. Visst, visst - en match i taget och hela den biten, men jag klarar inte det just nu. Jag går igenom alla möjliga scenario i huvudet om hur det kan sluta. Vad som krävs för att vi ska ta guld och hur det absolut INTE får sluta. Rent teoretiskt skulle vi exempelvis kunna bli tvåa i Skåne. Det vore i så kul.

  Men vi tar väl oss en titt framåt - Vidare i oktober och in i november.


  Omgång 27
  Kalmar - MFF
  Mjällby - Häcken
  Peking - Elfsborg
  Blåvitt - AIK

  Kommentar:
  Kanske den tuffaste matchen MFF har kvar. Kalmar är ett i sina bästa stunder väldigt bra lag, men de pendlar väldigt mycket i kvalitet. Ena matchen håller de i det närmaste mästarklass för att därefter spela på Superettannivå. Svårbestämd match.

  För de övrigt anar jag att alla tre lagen får det svårt. Mjällby släpper inte till speciellt mycket på hemmaplan och det ska bli intressant att se om Häcken får med sig alla tre poängen. Samma sak gäller för Elfsborg som har en tuff match i Norrköping.
  Blåvitt tar poäng från samtliga topplag nuförtiden så jag räknar kallt med att AIK är helt körda efter omgång 27.
  Med lite flax leder MFF serien efter den här omgången, men visst - Det blir tufft.

  Omgång 28
  MFF - Djurgården
  Häcken - Kalmar
  AIK - Syrianska
  Elfsborg - Gefle

  Kommentar:
  En match där samtliga topplag har en mycket god chans att avgå med segern. Svårast match har förmodligen Häcken som möter ojämna Kalmar. I övrigt ska det bara bli segrar om man är ute efter att vinna guldet.

  Omgång 29
  MFF - Örebro
  Häcken - AIK
  Mjällby - Elfsborg

  Kommentar:
  En omgång där MFF har det i särklass lättaste motståndet, och förhoppningsvis avslutar man snyggt hemma med att dessutom kanske göra lite bonusmål. Detta är väl den omgång då vi har störst chans att faktiskt få till en justering. En seger här kan mycket väl ge serieledning.
  Häcken har visserligen hemmamatch, men AIK är starka och har de något att spela för är det knappast bara att ställa ut skorna för att hämta hem poängen för Häcken.

  Omgång 30
  AIK - MFF
  Sundsvall - Häcken
  Elfsborg - Åtvidaberg

  Kommentar:
  Såklart hoppas ju de flesta att det ska avgöras här. Det kan bli episkt om alla lag har en matematisk chans att ta hem det i sista omgången, men jag tror vi får räkna bort AIK.
  Om Elfsborg är i ledning inför sista omgången går det ju inte att komma i från att guldet nog är hemma för deras del. Åtvidaberg är inget dåligt lag, men jag betvivlar att de har någon chans på plastet i Borås. Elfsborg är helt enkelt för bra för det.
  Vårt hopp ligger i att de tappar poäng redan mot Mjällby och Norrköping. Då kan vi mycket väl ligga före inför avslutningen. Då har vi chansen. Då kan Råsundas svansång bli en vacker visa om ett himmelsblått guld som hittade hem.


  Tipset i korthet
  De försvinner först:
  AIk. Inget vidare modigt tips med tanke på deras situation efter matchen mot Gefle senast, men jag tror deras hopp är grusat efter resan till Göteborg. Den första av de två.

  Då avgörs det: Eftersom alla räknar med att de ska avgöras i sista omgången kan man ju hoppa upp och sätta sig på att det är avgjort efter den 29:e.

  Han blir viktigast i AIK: Henok Goitom. AIK:s offensiv måste fungera och jag tror att Goitom kan bli en joker för dem efter uppehållet. Han har rutinen som krävs för att vara kall i ett avgörande.

  Han blir viktigast i Häcken: Martin Ericsson. Häcken har en stail spelidé, och verkar stå pall för allt. Jag är dock övertygad om att allt hänger samman med seriens kanske bästa spelare. Om han börjar vackla i slutskedet undrar jag om övriga Häcken orkar och kan ånga på.

  Han blir viktigast i Elfsborg: Stefan Ishizaki. Vi kan skoja om att Elfsborg bara kan spela på konstgräs och bevisligen stämmer det till viss del. Men de har också många riktigt bra spelare. Men precis som tidigare saknar de en anfallare med näsa för målet. Då är det oerhört viktigt att "Ishi" kliver fram med sitt driv, sina passningar och framförallt skott. Om Ishizaki inte presterar, eller ens kan spela på grund av skada, tror jag inte mycket på Boråsarna.

  Han blir viktigast i MFF: Johan Dahlin och Jiloan Hamad. Två spelare - Lite fusk jag vet, men jag bestämmer. Offensivt har inte spelet varit helt enkelt, och vi måste prestera offensivt i varje match.Utan Ranegie och Durmaz och deras individuella prestationer krävs det nu mer genomtänkt anfallsspel. Där blir Jille oerhört viktig.
  Defensivt har det inte funnits mycket att klaga på, men det anar att vi kommer att få se firma Jansson-Helander svajja till något under de avslutande omgångarna. Om Dahlin då reder ut situationen kommer pågarna att bli starkare - Om det resulterar i ett baklängesmål blir det sannolikt en jobbig avslutning.

  Här hamnar guldet: Hjärnan säger Häcken. Hjärtat säger att vi leder med tre poäng inför sista omgången och tar guld efter ett oavgjort resultat på Råsunda. Gould!  ------------
  Om ni har tråkigt på jobbet/skolan kan ni alltid leka runt lite här http://www.vemvinner.com/. Roligare än Camilla Henemarks bok!
  ------------
  Det gäller ju visserligen troligen även för telefonkatalogen.
  ------------
  Off topic. Felix Baumgartner verkar inte direkt ha alla kaniner i buren, men jäklar va coolt hoppet var igår.
  ------------
  Just ja. Himmelriket var före landslaget på Färöarna och i Ukraina. När betalar Hamrén och Allbäck en resa för mig och Magnus till Brasilien?

  59 VISNINGAR
  ULF "RAULOLLE" NILSSON
  himmelriket@svenskafans.com
  2012-10-15 07:00:00

  ANNONS:
  Artikelkommentarer
  Här kan du läsa våra regler för artikelkommentarer.  ANNONS:

  Fler artiklar om Malmö FF

  Måndag Morgon: En titt på avslutningen - Så går det
  Malmö FF De må vara landslagsuppehåll, men snart är det i gång igen och vi tar väl oss en liten titt på de fyra återstående omgångarna.
  2012-10-15 07:00:00

  Rikard Norling i exklusiv intervju: "Det gjorde mig oerhört ledsen att läsa"
  Malmö FF I en lång intervju med Himmelriket berättar Malmös tränare Rikard Norling hur det känns att vara underdog, varför han anser att Daniel Larsson får orättvist mycket kritik och vad som föranledde det förändrade spelsättet.
  2012-10-13 08:10:00

  Vi tycker om MFF: Vad får man skrika från läktarplats?
  Malmö FF Fredag igen och Himmelrikets panel är tillbaka. Denna gång hittar vi Per Kindgren, Thomas Lundqvist och Nils Byrfors som diskuterar Rantie, ramsor och så lite om "Bosse Hanssongate".
  2012-10-12 12:00:00

  Silly Season 2012/2013: Mittback och ung anfallare på MFF:s radar!
  Malmö FF Silly Season känns numera ständigt pågående. Himmelriket ger er här de rykten som cirkulerar i media angående Malmö FF.
  2012-10-12 09:31:36

  Sex och jävligt offside: Musik och framtidsförhoppningar
  Malmö FF Lite i landslagsuppehålls-limbo blickar veckans lista bakåt mot Norrköpingsmatchen - och framåt mot Kalmar.
  2012-10-10 12:00:00

  Måndag Morgon - En liten lista
  Malmö FF Då och då roar jag och några vänner oss med att göra listor som rör musik, vilka vi dessutom lägger upp på Facebook så att våra val kan häcklas eller hyllas beroende på vännernas tycke och smak. I helgen avslutade vi ett nästan månadslångt listprojekt och eftersom jag har drabbats av lite abstinens så startar vi veckan med en några listor. Men lugn, de handlar bara om fotboll!
  2012-10-08 08:03:00

  Beslut i JO-anmälan: Polisen får kritik
  Malmö FF Efter ett års processande har det äntligen kommit ett beslut i vår JO-anmälan mot polisen för deras agerande i samband med mötet mellan Malmö FF och Helsingborgs IF uppe i Helsingborg sommaren 2011.
  2012-10-07 13:50:00

  Bildspecial: Malmö FF - IFK Norrköping
  Malmö FF Straffsituationer, mål och glädje - Malmö FF tog chansen och är fortfarande med i den absoluta guldstriden.
  2012-10-06 17:36:00

  FAN-TV: Filip Helander - Man Of The Match
  Malmö FF Filip Helander, den unde mittbacken som blev framröstad till man of the match mot IFK Norrköping.
  2012-10-06 16:10:12

  FAN-TV: Hamad - "Rutin är viktigt"
  Malmö FF Jille efter den viktiga hemmavinsten mot IFK Norrköping.
  2012-10-06 15:31:00

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:

  DAGENS TV-MATCHER

  C More Hockey 19:00, C More Hockey visar Elitserien Frölunda-HV71
  TV 10, Viasat Fotboll HD 02:30, TV 10, Viasat Fotboll HD visar NFL San Diego Chargers-Denver Broncos
  TV10 14:05, TV10 visar Vänskapslandskamp Japan-Brasilien