Både besviken och upprörd har Lagrell under de senaste månaderna följt turerna kring allsvenska Hammarby och Djurgården som inte fått sina träningsplaner plogade av kommunen.

–Jag har aldrig varit med om att en kommun agerat på ett så ensidigt sätt när det gäller att iordningställa planer. I detta fall är det ju enbart damfotbollen som drabbats, säger fotbollsbasen Lars-Åke Lagrell och tillägger i syrlig ton:

–Det verkar som om politikerna hade lite otur då de tänkte…

Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) har även tidigare fått hård kritik från andra håll och då det förra veckan stod klart att Djurgården tvingas flytta hemmapremiären mot Tyresö från Kristinebergs IP talade klubbens ordförande Per Darnell ut i SvD.

–Jag är så trött på kommunens attityd mot damfotboll, sade Darnell bland annat.

Kanske är det den massiva kritiken som fått fritidsförvaltningen att sent omsider göra Kanalplan i speldugligt skick till Hammarbys premiär mot Malmö på måndag.

Hammarbys ordförande An- nika Vikander fick det positiva beskedet igår då hon i mötet med fritidsförvaltningen var inställd på att diskutera alternativ spelarena.

–Självklart är vi glada över att vi inte behöver flytta vår match men det har gått åt mycket energi och jag är övertygad om att ett lag i herrallsvenskan inte hade behövt att bråka på sättet som vi tvingats att göra, säger Vikander.

Hon hoppas att Stockholms politiker till nästa år tar efter sina kolleger i Solna som också har lag i både dam- och herrallsvenskan.

–I Solna värmer man inte upp enbart de fullstora planerna utan även sjumannaplaner vilket betyder enormt mycket för ungdomsfotbollen, konstaterar Viklander


Fakta

M
Jag är över- tygad om att ett lag i herr- allsvenskan inte hade behövt att bråka på sättet som vi tvingats att göra.
Annika Vikander, ordförande i Hammarby damfotboll.
Stockholms allsvenska dam- fotbollslag spelar följande premiärmatcher:
Den 5 april: Djurgården–Tyresö, Stockholms stadion, 14.00.
Hammarby–Malmö, Kanalplan, 16.00.
11 april: AIK–Linköping, Skytteholms IP, 16.00.