Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Janne Andersson missnöjd med offensiven: ''Har högre krav''
08/05/05 10:30

INFÖR AIK - HALMSTAD
Två lag som båda har 12 inspelade poäng så här långt. AIK tog en viktig seger senast mot Gefle och Halmstad har stundtals bjudit på fin fotboll. Men HBK- tränaren Janne Andersson är inte helt nöjd med offensiven.

- Offensivt har jag betydligt högre krav. Fler måste delta i anfallsspelet, säger han till FotbollDirekt.com.

AIK
Tog en viktig och välbehövlig seger senast mot Gefle. Nu väntar Halmstad på Råsunda och frågan är om Lucas Valdemarin fortfarande petas ur truppen. Tränare Rikard Norling har fått tillbaka en del skadade spelare och det gör att konkurrenssituationen vässas till ytterligare i truppen.

Om Halmstad:
- Halmstad är ett bra lag med bra tränare. Men de kommer inte att få det lätt på Råsunda, säger Rikard Norling till den officiella hemsidan.

Om läget i laget:
Bojan Djordjic och Gabriel Özkan är tillbaka efter skador. Likaså Nils- Eric Johansson efter sin avstängning. Jorge Anchén och Mats Rubarth har haft skadeproblem och det är oklart om de spelar.

Preliminär startelva:
Daniel Örlund - Markus Jonsson, Per Karlsson, Nils- Eric Johansson, Patrik Karlsson - Kenny Pavey, Dulee Johnson, Daniel Tjernström, Bojan Djordjic - Ivan Óbolo, Daniel Mendes

Fotnot: Den något bristfälliga informationen beror på att AIK inte har kunnat nås och ingen info har lagts upp på klubbens hemsida.

Halmstad

Janne Andersson, tränare:
- Försvarsmässigt och poängmässigt kan jag inte klaga men offensivt har jag betydligt högre krav. Fler måste delta i anfallsspelet och på Råsunda tycker jag att vi ska kunna spela vårt eget spel.

Om AIK:
- Ett spelskickligt lag i grunden som inte har kommit upp i normal standard. De tog en viktig seger senast mot Gefle och någon gång lossnar det för dem. På hemmaplan är AIK alltid starka och svårslagna men vårt försvar är tillräckligt bra för att kunna stå emot dem.

Om läget i laget:
- Per Johansson är borta sedan tidigare och Tim Sparv är utlånad. I övrigt är vi fullt manskap.

Preliminär startelva:
Marcus Sahlman - Jesper Westerberg, Tomas Zvirgzdauskas, Peter Larsson, Tommy Jönsson - Alexander Prent, Andreas Johansson, Anel Raskaj, Martin Fribrock - Magnus Arvidsson, Anselmo

FD:s kommentar:
- AIK letar fortfarande efter formen. Laget vann visserligen senast mot Gefle, men så mycket mer än trepoängaren fanns inte att glädjas åt. Truppen har fått tillbaka en del skadade spelare, och kan man få lite kontinuitet i startelvan har man goda chanser att klättra i tabellen.

Halmstad har varvat bra insatser med lite sämre. Dock har laget ett välfungerande spel så man kommer förmodligen inte att lägga sig på försvar på Råsunda. Peter Larsson i backlinjen blir extra intressant att följa då HBK-supportrarna kräver att han tas ut i EM- truppen. En bra insats mot AIK lär inte försämra hans chanser i alla fall.

Anders Svensson
FotbollDirekt.com

670

 
Untitled Document


250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved